Hírek

Évadnyitás Orfűn is

2014.05.04.

Második éve rendeznek Orfűn hivatalos szezonnyitó ünnepséget, melyen elrajtol a baranyai vízi-sport évad.

Hasznaltvitorla.hu

Idén május 3-án délelőtt tíz óra harminc perckor dördült el a jelképes startpisztoly és útnak indította a 2014-es pécsi-tavi szezont.

Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere, Dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke és Rács Zoltán, az Orfű, Pécsi-tó NKft. ügyvezetője köszöntötték a résztvevőket, majd lobogófelvonással és tókoszorúzással vette kezdetét az 56. orfűi vízi-sport évad.

A polgármester kiemelte a társadalmi szervezetek összefogását és köszönetet mondott a tóparton működő egyesületeknek az aktív szerepvállalásért. A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke a hazai vitorlázható kistavak fontosságára hívta fel a figyelmet. Az Orfű, Pécsi-tó NKft. ügyvezetője bemutatta a tavat érintő fejlesztéseket és beszámolt a jövőbeni tervekről.

1958 óta van vízi-sport élet a Pécsi-tavon. Elsőként a vitorlázók vették birtokba a vízterületet, majd jöttek a kajakosok, kenusok, evezősök. Nem sokkal később már a szörfösök és a modellvitorlázók is jelen voltak, akkor még természetesen az önjáró hajókkal és nem a ma megszokott távirányítású sporteszközökkel. Néhány éve jelentek meg a tavon a sárkányhajósok, akiknek a jelenlétét nem csak a látványuk, de ütemes dobolásuk is jelzi.

További hírek

Videók