Hírek

Laser Bahia flottabajnokság lesz Orfűn!

2018.05.18.

A tavalyi esztendőben jelentősen megnőtt a Laser Bahia típusú hajók száma, a Balatonon több klubban illetve oktatóbázison, a Mályi-tavon és Orfűn is megjelent a hajó, így sokaknak sikerült megismerkedni a Laser gyár Bahia típusával.

Hasznaltvitorla.hu

A hajószám növekedés törvényszerű következménye, hogy a hajók elkezdenek egymással versenyezni, kialakul a flotta versenyrendszere és előbb utóbb lesz egy bajnokság is. A Laser Bahia ebből a szempontból mindenképpen a szerencsésebb típusok közé tartozik, hiszen a tömeges megjelenést követő szezonban már flottabajnokságot hirdetnek a hajótípussal versenyzőknek.

Június 14-17. napjain, Orfűn a Pécsi-tavon rendezi az Orfűi Vitorlás Egyesület és a Magyar Vitorlás Szövetség az első Laser Bahia Flottabajnokságot, melyre öt orfűi, egy mályi-tavi és több balatoni egység is leadta már nevezését.

A flottabajnokság Orfű tradicionális regattájával a Lázár deák Emlékversennyel együtt kerül megrendezésre, így a bajnokság harmadik és negyedik napján az Op, Finn, Kalóz és a helyben kialakult, Összevont Dingi osztályok is bekapcsolódnak a versenybe.

Kiírás: http://orfusailing.hu/wp-content/uploads/2018/04/lb2018.pdf

Nevezés: www.orfusailing.hu vagy [email protected]

Orfű vitorlás hírei: http://www.compassmagazin.hu/file/Vitorlázó%20kiírások/2018/Orfui%20Vitorlazas%202018-1.pdf

 

További hírek

Videók