Hírek

Megmártóztak az 5 fokos tóban az év első napján

2014.01.04.

Hagyományteremtő jelleggel mártóztak meg egy baráti társaság tagjai és két polgármester január elsején Orfűn, a Pécsi-tóban.

Hasznaltvitorla.hu

Az egyik főszervező, a komlói Ambrus Norbert kérdésünkre elmondta, négy évvel ezelőtt „ugrottak fejest” a dologba – igaz, akkor még csak hárman voltak. Idén, főként annak köszönhetően, hogy az interneten is meghirdették az eseményt, már jóval többen, összesen 19-en vállalták, hogy megmártóznak a mindössze 4,8 fokos vízben. Az alapelv ugyanaz, mint a külföldi országokban, illetve a Balatonon zajló hasonló megmozdulásoké: az év első napján megtisztulni, és új emberként partra lépni.

Na, meg egy kicsit Orfű népszerűsítése is a cél. Ennek megfelelően a település polgármestere, Füziné Kajdy Zita is állta a próbát, sőt, hozzá csatlakozott Novák Péter, Kovácsszénája polgármestere is, aki szintén alámerült. A fürdés, persze, nem tartott sokáig: a legbátrabbak is mindössze pár métert úsztak egyik lejárótól a másikig. Ambrus Norbert elmondása szerint a hideg ellenére senki sem lett beteg, sőt, úgy érzik, csak erősebb lett az immunrendszerük, így jövőre is nekivágnak. És várják az újabb bátor jelentkezőket.

Forrás: bama.hu

 

További hírek

Videók