Hírek

Vitorlás Napok a Mecsekalján

2012.08.06.

A Compass Vitorlás Napok a baranyai vitorlázás számon tartott, mértékadó rendezvénye, hiszen a vitorlázók mellett a szörfösök és a modellvitorlázók is versenyeznek augusztus 24-26-án Orfűn.

Hasznaltvitorla.hu

A vitorlázás mellett látványos és tartalmas kiegészítő programok teszik még izgalmasabbá az idén négy éves rendezvényt.

A Compass Vitorlás Napok három olyan versenyt foglal magába, melyek évtizedes múltra tekintenek vissza, de csak az utóbbi években rendezik ezeket a versenyeket a Vitorlás Napok keretei között. Orfű legjelentősebb vitorlázó programját a dingik versenye, a Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékverseny, a modellvitorlázók Pécsi-tó Kupája és a szörfösök Orfű Kupája alkotja. A rendezvény augusztus 24-én, pénteken kezdődik az Orfűi Vitorlás Egyesület pécsi-tavi bázisán. Az első versenynapon, az egyméteres modellvitorlások versenyeznek, délután lesz az Optimist, Laser, Finn és Kalóz osztályok szabadedzése. A vitorlázás után kerékpártúra indul a vitorlás klubból Kovácsszénájára, ahol az önkormányzat és a helyi termelők parasztvacsorával és falusi gasztronómiai különlegességekkel várják a résztvevőket. A vacsorát megelőzően fotókiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők, Kálmándy Ferenc, Leiner András, Wéber Viktor és Katona Miklós vitorlásversenyeken készült képeiből áll az önkormányzat által szervezet tárlat. A Kovácsszénáján rendezett esti program része a Pump Track látványos kerékpáros bemutató is.

Szombaton vitorlázó, modellvitorlázó és szörfös is versenybe száll, délelőtt tíz órától délután öt óráig tartanak a futamok mindhárom vitorlázó szakág versenyzőinek. Szombaton és vasárnap is országos bajnoki futamokat rendeznek a modellvitorlás F5-10 osztályban. A vitorlázást követően a vitorlás szakágak és a bringások csapatai evezősversenyen mérik össze tudásukat, majd a modellezők autós, repülős és hajós bemutatója következik. Este adják át a „Baranya Vitorlázásáért” díjakat. Vacsora előtt lesz a Polgár Pincészet borkóstolója, a vacsorát követően Móló party zárja a napot.

Vasárnap szintén minden hajó és deszka vízre kerül, 9 és 13 óra között rendeznek futamokat, majd a partra érkezést követően kerül sor valamennyi versenyszám eredményhirdetésére.

 

A versenyeken résztvevő hajóosztályok:

Optimist

Laser

Finn

Kalóz

F5-E

F5-10

Szörf

 

A rendezvény támogatói: Compass Magazin, Kovácsszénája, Osjecko Pivo, Polgár Pincészet, Baranya Gumi, Bikedoktor.hu,

 

Információ: http://www.vitorlasnapok.hu/index.php

 

Film a 2011-es rendezvényről: http://www.youtube.com/watch?v=mTJx1YLDLjo

 

Képek a 2011-es rendezvényről: http://www.compassmagazin.hu//galeriak/iii-compass-vitorlas-napok.html

 

 

További hírek

Videók