Hírek

Vitorlás Napok az orfűi vitorlázó fesztivál!

2016.08.29.

Három napon keresztül 8 hajóosztály versenyeit bonyolítják a Pécsi-tavon, három vitorlás szakág részvétele mellett. Ráadásként szombat este kerékpáros „Fröccs Túra” színesíti a rendezvény programját.

Hasznaltvitorla.hu

2009-ben az évtizedes hagyományokkal rendelkező Regatta Kupát váltotta fel a Compass Vitorlás Napok, mely rendezvény összehozta az Orfűn honos vitorlás szakágak versenyeit és felelevenítette a Vízügy és a Geodézia sportegyesületek közel ötven éves emlékeit.

Idestova nyolc éves Vitorlás Napok, minden augusztus utolsó hétvégéjén, az Öt Tó Kupa részeként csábítja Orfűre a vitorlázókat. Idén is sokan jöttek, 58 vitorlázó, 17 szörfös és 33 modellvitorlázó versenyzett péntektől vasárnapig a Pécsi-tavon. Pénteken még csak a modellvitorlázók egyméteres hajói szálltak vízre, de szombaton és vasárnap már kimondottan tömeg volt a Pécsi-tó vízén. Szombaton három, majd vasárnap újabb három futamot sikerült megrendezni a déli, délkeleti szélben.

A szörfösöknél Kálmándy Ferenc és Pethes Zoltán nyerték a hajóosztályaikat, Finn és Kalóz osztályokban mondhatni a szokásos eredmény született, Székely Antal és a Fluck-Székely páros idén is nyert. A 14 Optimist versenyét Szakolczai Soma nyerte, míg a Laser győztes Olosz Balázs lett. A modellvitorlázóknál sem született óriási meglepetés, hiszen mindkét hajóosztály versenyét ifj. Csóka László nyerte.

A hajóosztályok győztesei, a Pethes Óra jóvoltából díjaik mellé karórát kaptak ajándékba.

Eredmények:

http://www.vitorlasnapok.hu/eredmenyek/

http://modellvitorlazas.hu/eredmenyek/

Képek:

http://compassmagazin.hu/galeria/

 

További hírek

Videók