Történelem

"Baranya vitorlázásáért" díjazottai 2012-ben

2012.08.26.

Minden évben a Vitorlás Napok keretei között adják át a "Baranya vitorlázásáért" díjakat, azoknak a sporttársaknak, aki élen jártak a helyi vitorlázás, a vitorlás sport meghonosítása, fennmaradása vagy népszerűsítése terén.

Az idei esztendőben Füzi Gábor orfűi önkormányzati képviselő és Heinemann István az orfűi vitorlázás meghonosítója adták át a díjakat. A díjazottak kiválasztása az Orfűi Vitorlás Egyesület vezetőségének kompetenciája. A testület 2012-ben négy sporttárs szerepvállalását honorálta a megtisztelő díjjal.
Az első díjazott Olosz Iván volt, akinek 1968 óta tartó aktív közreműködését Heinemann István méltatta. Rendeczky Lajos – korábbi díjazott – mutatta be a második elismerésben részesített sportolót – már akinek egyáltalán be kellett mutatni – Biliczki Tibort, aki a 70-es és 80-as években rendkívül sokat tett a klub működtetése érdekében. Anka Attila az OVE elnöke beszélt a klub jelen idejű működésének fontosságáról és ebben a munkában Szili Károly, harmadik díjazott vállalt szerepéről. Végül, de nem utolsó sorban a díjátadók egy olyan klubtársat szólítottak, aki a klub 1967-es megalapításakor még nem is élt viszont, már kicsi gyerekként csatlakozott a helyi vitorlás közösséghez és a mai napig az egyik legaktívabb tagja. Nélküle elképzelhetetlen lett volna az elmúlt négy évben Vitorlás Napokat rendezni, elkezdeni rehabilitálni az orfűi vitorlázást. Ribacz Péter az eddigi legfiatalabb díjazottja a „Baranya vitorlázásáért” elismerésnek.

További érdekességek

Videók