Történelem

"Baranya vitorlázásáért" díjazottai 2014-ben

2014.09.01.

Az Orfűi Vitorlás Egyesület hat éve alapította a Baranya Vitorlázásáért díjat, melyet minden évben a Vitorlás Napok keretei között adnak át.

Hagyomány, hogy az elismeréseket az orfűi vitorlázás meghonosítójaként ismert Heinemann István adja át, aki a helyi egyesület és a korábban létezett Baranya Megyei Vitorlás Szövetség elnöke volt.

Idén egy régi adóságot sikerült törleszteni, amikor dr. Molnár Lászlót díjazta az OVE, aki az orfűi vitorlázás elindításában, népszerűsítésében kulcsszerepet játszott a 60-as évek végén és a 70-es években.

A másik díjazott, a Magyar Kalóz Osztályszövetség volt. A szervezet díjazásának aktualitását kettősség jellemezte, a Pécsi-tavon 1968-tól tíz éven keresztül szinte csak Kalózzal vitorláztak, így ez számít a helyi tradicionális hajónak. A másik érdem talán még jelentősebb, az orfűi vitorlázás legutóbbi mélypontján, hat évvel ezelőtt elindított Vitorlás Napok népszerűsítésében és támogatásában rendkívüli szerepet játszott a Magyar Kalóz Osztályszövetség. A szervezetnek járó elismerést Szentpéteri Ádám és Fluck Benedek vették át Heinemann Istvántól és Anka Attilától az OVE elnökétől.

További érdekességek

Videók