Hírek

A magyar vitorlázás nyílt napja június 9-én

2016.06.02.

Idén is megrendezik a magyar vitorlás sport nyílt napját, amely tavaly debütált, és hatalmas sikert aratott.

Hasznaltvitorla.hu

A rendezvényt, amelyet a Magyar Olimpiai Bizottság is támogat, június 9-én, csütörtökön, közel húsz vitorlás iskolában és egyesületben tartják meg.

 „Ezen a napon 9-14 éves lányokat és fiúkat várunk a Magyar Vitorlás Szövetség szakmailag elismert Vitorlás Suli szakmai programjához csatlakozott vitorlás iskolákban és egyesületekben. Elsősorban a helyszíneinkhez közel eső iskolákat hívtuk meg rendezvényünkre, előre is köszönjük az iskolaigazgatók és testnevelőtanárok segítségét” – mondta Brencsán Ábel, az MVSz sport szakmai menedzsere.

 Ezen a napon minden érdeklődő iskolásnak lehetősége nyílik arra, hogy megismerje ezt a gyönyörű sportágat. A fiatalok bepillantást nyerhetnek abba, hogy milyenek a vitorlás hajók, hogyan kell őket felszerelni, megtanulhatnak néhány hajózási alapfogalmat és fontos csomót, s ha az időjárás is úgy akarja, az oktatók segítségével maguk is beülhetnek a vitorlásokba.

 „Tavaly 12 helyszínen közel 1.128 gyerek látogatott meg minket, idén több helyszínünk van, ennek megfelelően még nagyobb érdeklődésre számítunk” – fűzte hozzá Brencsán Ábel.

 Az érdeklődők a Magyar Vitorlás Szövetség honlapján, a http://www.hunsail.hu/go-boating-2016 webcímen találnak további információkat a rendezvényről.

További hírek

Videók