Hírek

A vitorlásiskolák versenye

2015.09.03.

A Magyar Vitorlás Szövetség életre hívta a vitorlásiskolák növendékeinek országos versenyét, melyet szeptember 19-20-án rendeznek meg Orfűn, a Pécsi-tavon. A regatta társrendezője az Orfűi Vitorlás Egyesület és Orfű község önkormányzata.

Hasznaltvitorla.hu

A szövetség egyszer célzott és két találattal is gazdagodott, amikor ezt a kezdeményezést a megvalósítás fázisába helyezte. Két régóta hangoztatott, ám mostohán kezelt problémát igyekszik orvosolni az ötlet. A vitorlázásba éppen csak belekóstolt tehetséges gyerekek kiválasztásának és tehetséggondozásának nehézségeit orvosolhatja némiképpen a rendezvén, melyet szándékosan Balatonon kívüli vízterületen bonyolítanak, segítve a kistavas vitorlázás népszerűsítését.

A versenyre, szeptember 10-ig várják a vitorlás iskolák előzetes jelentkezését, akik 8-16 éves növendékeiket, Optimist, Laser (Sikló) 4.7 osztályokban nevezhetik. A versenynek nevezési díja nincs, annak költségeit a Magyar Vitorlás Szövetség és az Orfűi Vitorlás Egyesület állják.

FELHÍVÁS

Tisztelt Klubvezetők, Edzők, Oktatók!

A Magyar Vitorlás Szövetség régóta dédelgetett elképzelését valósítja meg az idei szezonban a szeptember 19-20-án, Orfűn a Pécsi-tavon megrendezésre kerülő Vitorlás Sulik Országos Tehetségkutató Versenye és Seregszemléje elnevezésű rendezvénnyel. A kiíró Magyar Vitorlás Szövetség és a rendező Orfűi Vitorlás Egyesület azokat a 8-16 éves növendékeket várja a regattára, akik az elmúlt időszakban, a vitorlás táborokban aktivitásukkal, tehetségükkel felhívták magukra a figyelmet, következésképpen számolni lehet a vitorlázó utánpótlássá válásukkal. A kiíró és a rendező hagyományteremtő szándékkal hívja életre a kezdő vitorlázók seregszemléjét, amit szándékosan a kistavas vitorlázás egyik emblematikus eseményévé kíván fejleszteni.

Kérünk benneteket, hogy részvételetekkel segítsétek a vitorlázó utánpótlás bővítését és a kistavas vitorlázás népszerűsítését. A verseny résztvevői mentesülnek a nevezési díj fizetése alól tekintettel, hogy a rendezés költségeit a Magyar Vitorlás Szövetség és az Orfűi Vitorlás Egyesület vállalja magára.

A versennyel kapcsolatos részletes információk megtalálhatóak a mellékletben és a www.hunsail.hu és a www.orfusailing.hu oldalakon.

Kérjük, hogy az előzetes jelentkezést szíveskedjetek 2015. szeptember 10. napjáig a www.hunsail.hu oldalon található űrlapon leadni!

Budapest, 2015. augusztus 31.

 

dr. Kollár Lajos
elnök
MVSZ

Holczhauser András
főtitkár
MVSZ

Anka Attila
elnök
OVE

Program

2015. szeptember 18.
Nevezés regisztrációja 18:00 – 20:00

2015. szeptember 19.
Nevezés regisztrációja 07:00 – 08:00
Kormányos értekezlet 09:30
Figyelmeztető jelzés 10:55
Vacsora az Árnyas part vendéglőben 16:00
Kalandpark látogatás a Rácz Tanyán 17:30

2015. szeptember 20.
Figyelmeztető jelzés 09:55
Eredményhirdetés, díjátadó 15:00

Szállásinformációk: Ribacz Péter (+36702961616) [email protected]

Kiírás

További hírek

Videók