Hírek

"Baranya vitorlázásáért" díjazottai 2012-ben

2012.08.26.

Minden évben a Vitorlás Napok keretei között adják át a "Baranya vitorlázásáért" díjakat.

Hasznaltvitorla.hu

A díjat azon sporttársak nyerik el évről-évre, akik élen jártak a helyi vitorlázás, a vitorlás sport meghonosítása, fennmaradása vagy népszerűsítése terén, illetve akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy Orfűn minél intenzívebb vitorlásélet alakulhasson ki.

Az idei esztendőben Füzi Gábor orfűi önkormányzati képviselő és Heinemann István az orfűi vitorlázás meghonosítója adták át a díjakat. A díjazottak kiválasztása az Orfűi Vitorlás Egyesület vezetőségének kompetenciája. A testület 2012-ben négy sporttárs szerepvállalását honorálta a megtisztelő díjjal.

Az első díjazott Olosz Iván volt, akinek 1968 óta tartó aktív közreműködését Heinemann István méltatta. Rendeczky Lajos – korábbi díjazott – mutatta be a második elismerésben részesített sportolót – már akinek egyáltalán be kellett mutatni – Biliczki Tibort, aki a 70-es és 80-as években rendkívül sokat tett a klub működtetése érdekében. Anka Attila az OVE elnöke beszélt a klub jelen idejű működésének fontosságáról és ebben a munkában Szili Károly, harmadik díjazott vállalt szerepéről. Végül, de nem utolsó sorban a díjátadók egy olyan klubtársat szólítottak, aki a klub 1967-es megalapításakor még nem is élt viszont, már kicsi gyerekként csatlakozott a helyi vitorlás közösséghez és a mai napig az egyik legaktívabb tagja. Nélküle elképzelhetetlen lett volna az elmúlt négy évben Vitorlás Napokat rendezni, elkezdeni rehabilitálni az orfűi vitorlázást. Ribacz Péter az eddigi legfiatalabb díjazottja a „Baranya vitorlázásáért” elismerésnek.

 

További hírek

Videók