Hírek

Évadnyitás Orfűn

2014.04.21.

A Pécsi-tavi Vízi-sport Évadnyitó nem csak a vitorlázók ünnepe. A szezonnyitás közös ceremónia a kis mecsekaljai tavon.

Hasznaltvitorla.hu

Kajakosok, kenusok, sárkányhajósok éppúgy részt vesznek az évadnyitányon, mint a vitorlázók, szörfösök és a modellvitorlázók.

A május elsejét követő hétvégén, háromnapos programsorozattal indul az orfűi vízi-sport szezon. A sportegyesületek, a helyi TDM szervezet, az önkormányzat és a tavat üzemeltető nonprofit Kft. példaértékű összefogásának köszönhetően számos program várja az Orfűre látogató érdeklődőket. Pénteken, május másodikán Medvehagyma Regatta lesz egyméteres modellvitorlásoknak. A Medvehagyma Regatta lesz az idei első versenye az egyméteres hajóosztálynak, ahol a legnagyobb innováció tapasztalható. A nemzetközi mezőnyben is csúcshajónak számító brit, spanyol és horvát fejlesztések mellett versenyezni fog a Belo által menedzselt Tiem, Csókáék Zefírje és Székely Antal újdonsága, a saját fejlesztésű és építésű Tonicum is.

Péntektől vasárnapig, ideális szélviszonyok esetén rendeznek futamokat a szörfösök. Sárkányhajókkal, kajakokkal és kenukkal is folyamatosan találkozhatunk a három nap alatt a Pécsi-tó vízén.

Szombaton lesz a legnagyobb honi modellvitorlás dili, a Tókerülő, a Pécsi-tó Kékszalagja. A Tókerülő egy modellvitorlás túraverseny, amelyen gyakorlatilag bármilyen modellvitorlással el lehet indulni, így nagyon fura szerkezetek is megjelenhetnek az idén négy éves versenyen.

Szombaton a Tókerülő előtt sor kerül az évadnyitó protokollra, a vízen sportolók felvonulására és az ünnepélyes tókoszorúzásra. Hagyományos orfűi nyílt nap is lesz szombaton. A tókerülés után nyílik meg Gyöngyösi Cecília kiállítása Magyar Modellvitorlázók Portréi címmel.

Vasárnap a kisebb Micro Magic modellvitorlás hajóosztály ranglistaversenye zárja az orfűi évadnyitó programsorozatot. 2013-ban 43 modellvitorlázó állt rajthoz a Tókerülőn, ami minden valószínűség szerint itthon, létszám rekordnak számított. Az idei Tókerülő a rekorddöntés jegyében telhet, mind az 1:10:43-as tókerülő rekordidő tekintetében, mind a 43 versenyző vonatkozásában. Hajrá modellvitorlázás, hajrá Orfű, hajrá Pécsi-tó!

Információk és nevezés:
http://www.tokerulo.hu/
http://modellvitorlazas.hu/

 

További hírek

Videók