Hírek

Ismét modellvitorlás verseny Orfűn

2013.10.23.

Kicsivel több, mint 48 órája fejeződött be Orfűn az egyméteres hajók országos bajnoksága, ennek ellenére október 23-án a hagyományokhoz híven, ismét vízre szálltak a modellvitorlások a Pécsi-tavon.

Hasznaltvitorla.hu

2010 óta minden évben megrendezik a baranyai megyebajnokságot a legkisebb modellvitorlás osztályban, a Micro Magic-ben. Az évad egyik legnépszerűbb versenye az október 23-i nyílt megyebajnokság, amely az idei évtől az osztály ranglistaversenye is egyben.

A versenyen 22 vitorlázó állt rajthoz, akik összesen 8 futamot teljesítettek a pöffös és forgolódó délnyugati szélben. A 22 MM vitorlázóból 15-en voltak a baranyaiak, amiből az is megállapítható, hogy az osztályban aktívan versenyzők több mint egyharmada orfűi kötődésű. Orfű az elmúlt 5-6 évben országosan elismert modellvitorlás bázissá nőtte ki magát és a tervek szerint néhány éven belül, rangos nemzetközi modellvitorlás verseny házigazdája lehet.

Az idei nyílt Baranya Bajnokságot – meglepetést nem okozva – ifj. Csóka László nyerte öt futamgyőzelemmel (9 ponttal). Második helyen a 19 pontos Székely Antal végzett, megelőzve a 25 pontos Bodnár Imrét. A megyebajnoki sorrend az első három helyen azonos a verseny végeredményével. A legeredményesebb vidéki versenyző Antal Gábor lett, aki a versenyt a 4. helyen fejezte be.

 

Végeredmény:

1. ifj. Csóka László (Pécs-Orfű)

2. Székely Antal (Pécs-Orfű)

3. Bodnár Imre (Pécs-Orfű)

4. Antal Gábor (Siófok)

5. Csonka András (Pécs-Orfű)

6. Országh Tibor (Siófok)

 

Megyebajnokság végeredmény:

1. ifj. Csóka László (Pécs-Orfű)

2. Székely Antal (Pécs-Orfű)

3. Bodnár Imre (Pécs-Orfű)

4. Csonka András (Pécs-Orfű)

5. Rendeczki Lajos (Pécs-Orfű)

6. Nagy Ferenc (Pécs-Orfű)

További hírek

Videók