Hírek

Vitorlás Napok Orfűn

2010.08.29.

1967-ben vitorláztak először az Orfűn található Pécsi-tavon. Egy évvel később már vitorlásversenyt rendeztek, ez volt az első Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékverseny.

Hasznaltvitorla.hu

Az Orfűi Vitorlás Egyesület most a tizenegyedik Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékversenyre készül. Miért a tizenegyedikre és miért most? A tízedik Vásárhelyi Pál 1977-ben volt és utána hosszú szünet következett. Tavaly szeptemberben döntött az orfűi klub, hogy feléleszti tradicionális versenyét és szeptember 3-5. napjain, a Compass Vitorlás Napokon megrendezi a XI. Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékversenyt az Optimist, Finn, Laser és Kalóz osztályok részére. A Vitorlás Napok, a vízen járó emberek számára nyújt programokat. Vitorlásversenyek, nosztalgiatalálkozó, tehetségkutató seregszemle, modellhajó és repülő bemutató, borkóstoló és egyéb gasztronómiai programok, koncert színesítik a három nap eseményeit. Pénteken az RC versenyt követően, vitorlázók és modellvitorlázók összecsapása lesz MM osztályú modellvitorlásokkal, szombaton a rengeteg vitorlázás mellett modellrepülő bemutató és koncert is lesz.

Sikerült emelt szintű díjazást biztosítani, a Compass Team és a Fritz Segel együttműködésének köszönhetően az Optimist osztály győztese egy vadonatúj Fritz vitorlát nyer és a helyezettek is jelentős vitorlavásárlási kedvezményben részesülnek. A utánpótlás korosztály dobogón végzett vitorlázói ezen kívül értékes Stabilo ajándékokat kapnak. Orfűn a kishajós vitorlázás mellett komoly hagyományai vannak a modellvitorlázásnak is, így kézenfekvő volt, hogy a Vitorlás Napok biztosítson keretet a XVIII. Pécsi-tó Kupa RC Sailing versenynek, amely egyben az F5-10 osztály országos bajnoksága is. A szervezők célja, hogy legalább évente egyszer, szeptemberben a vitorlázók Orfűre figyeljenek, sőt látogassanak el a Pécsi-tó partjára, üljenek hajóba vagy vegyenek távirányítót a kezükbe.
 
Általános információk
 
Program
 
Versenykiírások
 
Nevezés
 

További hírek

Videók